Eş başkan Bozan ‘Kader' için düzenlenen eyleme katıldı

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan, Kobanê sınırında başından vurularak yaşamını yitiren Kader Ortakaya için düzenlenen eyleme katıldı.

Mardin 12.11.2014 00:45:34 0
Eş başkan Bozan ‘Kader

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan, Kobanê sınırında başından vurularak yaşamını yitiren Kader Ortakaya için düzenlenen eyleme katıldı.

Kobanê sınırındaki insan zincirinde başından vurularak yaşamını yitiren Marmara Üniversitesi`nde yüksek lisans öğrencisi Kader Ortakaya için DÖKH ve DBP Gençlik Meclisi öncülüğünde Karayolu Parkı`nda basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya DÖKH ve DBP’lilerin yanı sıra Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan çeşitli kadın kuruluşları ile STK`ler katıldı.

Kitle adına açıklamayı okuyan DBP Mardin İl Eş Başkanı Perihan Ağaoğlu, Kobanê direnişinde başına almış olduğu kurşunla yaşamını yitiren Kader Ortakaya`ya dikkat çekerek, "Kader arkadaşımız zaman zaman IŞİD`in zulmünden kaçan çocuklar için ağlardı.Bunun yanı sıra bırakmış olduğu mektupta da belirttiği gibi bütün insanlığın özgür ve eşit bir şekilde yaşaması için mücadele ediyordu. Ancak 25 günlük sınır nöbetinin ardından 6 Kasım günü sınırdaki askerlerin müdahalesi sonrasında kafasına almış olduğu kurşunla yaşamını yitirmiştir" dedi.

Ağaoğlu, IŞİD saldırılarına karşı hiçbir zaman sessiz kalmayacaklarını ifade ederek, Kader Ortakaya şahsında insanlık onuru için savaşan tüm devrim şehitlerini saygı ile andıklarını söyledi. Açıklama alkış ve sloganlarla son buldu.



ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:CESUR FALAY


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04